De langverwachte uitspraak RCC

Vandaag eindelijk bericht gekregen. Zoals verwacht heeft de Commissie mij gelijk gegeven en Bionext aanbevolen niet meer op dergelijke wijze reclame te maken. Ik ben hier uiteraard heel blij mee!

Ik heb op deze blog hier en hier duidelijk uitgelegd wat mijn redenen waren om deze stap te zetten. Een van de grootse problemen met deze manier van marketing van producten is dat het de landbouw in zijn algemeenheid in een slecht daglicht zet. Het filmpje en de teksten van Bionext bevat welkome voeding voor NGO’s wiens bestaansrecht afhangt van angst te zaaien over moderne landbouw en voeding.

Mijn enige hoop is nu dat de marketeers van Bionext ea. (EOSTA!) de handschoen oppakken en voortaan hun producten gaan vermarkten vanuit eigen kracht in plaats van zich af te zetten tegen de concullega’s als zijnde het moreel superieure alternatief zonder een gedegen onderbouwing. Weg met die polariserende en oneerlijke marketing.

Reclame maken is prima, maar er zijn (ethische) grenzen waarbinnen je je als marketeer moet bewegen. Soms gaat men over die grenzen heen en het is daarom goed dat we een RCC hebben die die grenzen probeert te bewaken.

Het is nu afwachten of Bionext in beroep gaat en/of wanneer Bionext de gewraakte reclame-uitingen aanpast of verwijdert. Ik ga het in de gaten houden en hoop dat men in het vervolg een beetje beter nadenkt voordat men leugenachtige reclame de wereld in helpt.

Dan probeer ik voorlopig op deze blog even een paar andere onderwerpen aan te snijden, want ik moet zeggen dat ik het wel even gehad heb met dit hele verhaal.

3 gedachten over “De langverwachte uitspraak RCC

Voeg uw reactie toe

  1. Eindelijk iemand die het geneuzel van Bionext op professionele wijze aan de kaak stelt!! Gefeliciteerd met deze uitspraak!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: