Over

Ik ben Michiel van Andel, getrouwd met Melina en we hebben 4 kinderen; Chiel, Niels en Lise en Tisia. Ik heb een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder, een prachtig landbouwgebied op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Toen ik een tijd geleden wat gedachten die ik had over mijn beroep en wat aanverwante zaken, plaatste op facebook kreeg ik van meerdere mensen te horen “waarom begin je geen blog?!” Daar had ik zelf helemaal niet aan gedacht maar ik vond het wel lekker om mijn gedachten en ook wat frustraties op die manier van me af te schrijven zoals ik dat had gedaan in die facebook post.

Frustraties ja, soms raak ik wat opgefokt van dingen die ik lees en zie op (sociale) media (kranten artikelen, tv uitzendingen, verhalen en reacties op sociale media). Het gebeurt wekelijks dat ik dingen zie of lees over de agrarische sector, die gewoonweg de werkelijkheid niet weergeven. Je leest halve waarheden en hele leugens en je voelt je machteloos. Ik ga er maar vanuit dat het meestal simpelweg onwetendheid van de betreffende journalist of het betreffende individu is. Vooral voor die mensen die uit onwetendheid, fabels en feiten door elkaar halen is deze blog bedoeld. Ik hoop op deze manier ook de mensen buiten de agrarische sector te bereiken en zodoende hier en daar wat misverstanden de wereld uit te helpen.

Zoals ik al zei: ik heb een akkerbouwbedrijf. Je zal mij geen uitgebreide analyses zien schrijven over de veehouderij. Ik durf te stellen dat ik daar meer van af weet dan de gemiddelde Nederlander, maar tegelijkertijd weet ik veel te weinig om er een goed oordeel over te hebben. Akkerbouwer is mijn vak. Daarover en over aanverwante zaken zal ik af en toe mijn gedachten met jullie delen. Voel je vrij, als er vragen zijn naar aanleiding van mijn stukjes, om vragen te stellen. Ik zal altijd mijn best doen erop terug te komen.

Michiel

de bloggende boer aan het witlof zaaien

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: